Minea: „Udomljavanje je ljubav!“

10.7.2024.

Minea: „Udomljavanje je ljubav!“

Pjevačica i televizijska voditeljica Renata Končić Minea ovogodišnje je zaštitno lice kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom udruga Prijatelji životinja već 22 godine promiče odgovornu skrb za pse i mačke.
Pred objektivom fotografa Siniše Uštulice Minea je pozirala s Aresom i Pikijem, crnim psima iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.
Vizual prati poruka: „Udomljavanje je ljubav – udomi, kastriraj i nikada ne napuštaj!”
Tijekom snimanja Minea je istaknula važnost udomljavanja: „Životinje nisu artikli koji se kupuju, već prekrasna bića puna ljubavi. Udomljavanje psa ili mace plemeniti je čin ljubavi kojim spašavamo jedan vrijedan život i stvaramo doživotno prijateljstvo s četveronožnim članom obitelji. Pozivam sve da odgovornim udomljavanjem i kastracijom životinja o kojima skrbe, pridonesu smanjenju broja životinja u skloništima.”
Prema gruboj procjeni, navode Prijatelji životinja, u Hrvatskoj se godišnje napusti više od 10 tisuća životinja: „Ljudi napuštaju životinje tijekom cijele godine, no napuštanje eskalira u ljetnim mjesecima. Mnogi psi i mačke uđu u topli dom tijekom božićnih blagdana, a onda završavaju svoj život u obitelji prije godišnjih odmora, napušteni i zanemareni. Često se događa da, još nekastrirani, na svijet donose potomke koje neodgovorne i bešćutne osobe jednako odbacuju kao i odrasle pse i mačke.”

Galerija slika