Svaki život je dragocjen!

28.4.2015.

Svaki život je dragocjen!

Volonteri skloništa u Zagrebu, Čakovcu, Bjelovaru, Varaždinu, Virovitici i Osijeku u bitci za zaštitu životinja!

„Svaki život je dragocjen!“ naziv je kampanje protiv zlostavljanja životinja koju je pokrenulo sklonište Dumovec u suradnji s udrugom „Prijatelji životinja“ te skloništima:

  • Sklonište za Životinje Virovitica – Udruga Laki
  • Društvo za zaštitu životinja "Šapa" Bjelovar
  • Sklonište za napuštene životinje udruge Pobjede Osijek
  • Sklonište za životinje udruge Spas Varaždin
  • Sklonište za životinje "Prijatelji" Čakovec

 Kampanju će popratiti jumbo plakati postavljeni na području Zagreba i diljem Hrvatske te video spot 'Nove pobjede' hip hop izvođača IFEEL.

Kampanjom „Svaki život je dragocjen!“ želimo naglasiti važnost rada volontera u skloništima u kojima se životinje ne ubijaju već se intenzivno radi na njihovom udomljavanju. U Hrvatskoj postoji samo šest  no kill skloništa, što je tužna statistika s obzirom na broj skloništa u Hrvatskoj.

Građani Grada Zagreba, Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Virovitice i Osijeka prepoznali su važnost ovakvih ustanova u svome gradu te su na ovaj način spašene i sretno udomljene tisuće životinja. No, i dalje, nove životinje svoj smještaj pronalaze u skloništima te je potrebno još puno truda, volje i rada kako bi se  osvijestila odgovornost građana prema svojim kućnim ljubimcima.

Naša skloništa su u potpunosti otvorena za sugrađane bez čije bi potpore rad bio uvelike otežan. Svakodnevne posjete i udomljavanja rezultat su uz ostalo edukacije, pogotovo najmlađih građana te brojnih edukacija i posjeta vrtića i osnovnih škola skloništu.

Volonteri su snimili kampanju te pozirali sa psima koje su spasili i koji su u međuvremenu postali njihovi kućni ljubimci, a mi smo željeli prenijeti poruku da je volonterski rad iznimno bitna i društveno priznata aktivnost koja puno govori o vrijednostima koje prevladavaju, kako na razini jednog društva tako i u osobnom životu pojedinca.

Volonteri nisu plaćeni, ne zato što je njihov rad besplatan, nego zato što je njihov rad neprocjenjiv.

                                                                                                      (Sherry Anderson)

Neka svatko od nas krene od sebe i pokrene i sve! Na udomiteljima je samo da se odgovorno brinu, maze, paze i vole svoje kućne ljubimce.

Vizuali i video materijali te načini kako se uključiti u kampanju nalaze se na web stranici www.volontiraj.net

Galerija slika