VELIČANSTVEN DOČEK SLAVNE GOBI U ZAGREBU

18.10.2019.

VELIČANSTVEN DOČEK SLAVNE GOBI U ZAGREBU

Kujica Gobi, zvijezda bestselera U potrazi za Gobi po kojem će se uskoro snimati i film, u prvom je posjetu Zagrebu.

            Knjigu je u knjižari Hoću knjigu predstavio njezin autor ultramaratonac Dion Leonard. Njega i Gobi s oduševljenjem je dočekalo sto pedeset Zagrepčana, zaljubljenika u životinje i književnost.

            Predstavljajući svoju životnu pustolovinu tijekom koje je u pustinji Gobi upoznao kujicu kojoj je dao isto ime, Leonard je građane pozvao da se u subotu u Maksimiru uključe u dobrotvornu utrku Trčimo s Gobi. Utrka će biti duga pet kilometara i može se pretrčati ili prehodati.

„Svi smo jako uzbuđeni što smo u Hrvatskoj, u Zagrebu, i što možemo podijeliti svoju priču o Gobi. Ključ našeg boravka ovdje je utrka koja će se u subotu održati u prelijepoj šumi Maksimir. Želimo osvijestiti ljude o životinjama koje u Skloništu čekaju svoje srodne duše“, kazao je Leonard.

Prihod od kotizacija za utrku namijenjen je Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

„Gobi je uvijek spremna za utrku. Ona je rođena za trku. Super je brza! U subotu ću je morati čvrsto držati jer će željeti pobijediti. Nadamo se da će nam se mnogobrojni ljubitelji životinja pridružiti“, poručio je Leonard.

Drago mu je što je popularnost njegova psića u službi dobroga.

„Ako zahvaljujući ovoj komunikaciji makar i jedan pas pronađe svoju srodnu dušu i stalni dom, bit ćemo sretni“, kazao je Gobin čovjek.

Registriranje za utrku počinje u subotu na livadi nasuprot Mogile u 10 sati, a sama utrka dva sata kasnije.

Galerija slika