Osobna iskaznica


Alpha

Ime

Alpha

Vrsta

Pas

Pasmina

Belgijski ovčar

Starost

Odrastao


Datum dolaska 18.9.2018.
Datum udomljavanja 1.6.2021.
 
Datum rođenja 3.11.2011.
Spol Ž
 
Opis

Alpha - hrabra njuška dumovečkog kraja

Alpha je prekrasna križanka belgijskog ovčara, stara 8 godina.
U sklonište je došla u rujnu 2018. godine, pothranjena i slaba.
Do sada je imala 2 operacije, koje je stoički podnijela. Istina, oporavak je bio težak, nije se u skloništu, sam, bez svoje obitelji, lako oporavljati od operacije, no naša Alpha je i to uspješno prebrodila.

Ono što je njezin najveći problem su dani koje sama provodi u kavezu. Ljudska toplina joj treba više nego išta drugo. Upravo zbog svih tih stvari koje je u svom psećem životu morala proći.

Pri svakom ulasku u njezin kavez možemo vidjeti tu sreću i olakšanje što je napokon netko čuo njezine vapaje.
Lajanje je ono što nekim ljudima smeta, no mislimo da je taj lavež prvenstveno njen poziv u pomoć! :(

Nažalost sva ta trauma se odrazila i na njezinom karakteru koji je, rekli bismo, oštar, ali jedino prema drugim psima i mačkama. Ne prema ljudima. To je način na koji ona želi reći: "Ne, ja želim svog čovjeka, samo za sebe! Potrebni su mi ljudi!"

Mi duboko vjerujemo da za Alphu tamo negdje vani postoji topli dom. Vjerujemo da postoji čovjek koji će odabrati voljeti baš nju, ovu napaćenu psicu, pa da ta divna dušica konačno zaboravi sve ono loše što joj se dogodilo.

Također bi taj netko tko će je voljeti trebao pripaziti na Alphinu težinu, zato što se sve teške situacije kroz koje prolazi odraze na njenu kilažu koja se može vrlo brzo spustiti ispod očekivane.
Puno puta smo imali osjećaj kao da "nestaje". (Na zadnjoj fotografiji se vidi koliko je bila mršava kad nam je stigla.)
No njezine tople smeđe oči nam svaki put poručuju da nema predaje! Tolikog borca, vjerujte nam, još niste upoznali.

Odgovaraju joj kraće šetnje, po nekoliko puta. Vrlo je fokusirana na ono što radi, tako da će igračke za žvakanje, kao i sve ostale igračke, Alphici svakako biti odličan način mentalne relaksacije.

Koliko je dobra s ljudima pokazuje način na koji postupa pri svakom našem ulasku u kavez. Ukoliko ste ju krenuli maziti po glavi, pa ste iz nekog razloga prestali, Alpha će vam gurkanjem glave o ruku dati do znanja da joj maženja nije dosta.

Strpljivo čeka svoju budućnost i bori se za nju jer zna da ona postoji i da je puna svjetla, a mi joj na tom putu nastojimo pomoći.
Ovo vrijeme što je s nama dokazala se kao prava inspiracija svojom voljom i trudom.
Mnogobrojnim šetnjama se uspjela osloniti na ljude koji su joj spremni pomoći i tako je uspostavila jedinstven odnos s ljudima u kojem nema mana, odnos u kojem čovjek vjeruje psu i pas čovjeku.
Jako je uporna naša Alfica lafica i jako se trudi, a trud uvijek treba nagraditi, zar ne?

Zato dođite i upoznajte našu hrabricu Alphu!


VOLONTERKA MILA o Alphi:

''Ne trebamo se bojati svoje sjene. To je samo još jedan dokaz da se oko nas nalazi svjetlo''. Isto tako se i naša Alpha ne boji svoje sjene. Strpljivo čeka svoju budućnost te se bori za nju jer zna da postoji i da je puna svjetla.

Dug je put do sreće i naša je Alpha toga svjesna te joj mi volonteri i pomoćnici u skloništu pokušavamo napraviti taj put vrijednim što bolje možemo. Ljudi smo, stalo nam je te pokušavamo pomoći njoj, kao i svim drugim psima i želimo im sve najbolje. Za ovo vrijeme što je sa nama dokazala se kao prava inspiracija svojom voljom. Spremno nas uvijek i radosno dočeka i tako će jednog dana i svog vlasnika pozdraviti i nasmijati. Mnogim šetnjama se uspjela osloniti na ljude koji su joj spremni pomoći i tako je uspostavila jedinstven odnos u kojem nema mana, odnos u kojem čovjek vjeruje psu i obrnuto.

Naša curica se stalno voli maziti i lijepo se ponaša u prisutnosti drugih ljudi. Obiteljski je pas, ali se ipak preporučuje dom gdje bi se njoj moglo posvetiti dovoljno pažnje kao jedinom psu.

U njenoj sjeni vidim predivnu curicu koja jedva čeka doći doma, biti s ljudima i naviknuti se na njihovu prisutnost te je već zamišljam za nekoliko godina kako postaje divan pas koji je najbolji prijatelj sa svakim s kim dođe u kontakt. 

 

REZERVIRANA
Galerija slika